Руските сили предприемат нови опити за настъпление на Авдеевско направление,

...
Руските сили предприемат нови опити за настъпление на Авдеевско направление,
Коментари Харесай

Тарнавски: ВСУ твърдо държат отбраната и активно унищожават врага

Руските сили подхващат нови опити за нахлуване на Авдеевско направление, като за задачата употребяват дребни щурмови групи. Това разгласи командващият Таврическата оперативно-стратегическа формация войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден военачалник Олександър Тарнавски в канала си в Telegram, предава Укринформ.

По думите му украинските войски са отбили девет офанзиви край Ласточкино, Северное, Первомайское и Невелское. През последното денонощие в оперативната зона на командваната от него формация руснаците са провели 42 бойни дейности и са произвели 1040 артилерийски изстрела.

В Запорожка и в Донецка област руснаците са възобновили потреблението на отровни субстанции: регистрирани са общо четири рухвания на гранати със сълзотворно и задушаващо химическо вещество, акцентира Тарнавски.

На Мариинското направление Силите за защита не престават да сдържат руснаците при Георгиевка, Победа и Новомихайловка, където са отразени 21 офанзиви.

На Новопавловското направление съветските войски са подхванали опит да преминат в нахлуване в Старомайорския регион, означи Търнавски.

Няма основни промени на Запорожското направление, Силите за защита на Украйна са отблъснали 11 съветски офанзиви покрай Малиновка и Работино.

Украинският пълководец увери, че обстановката остава под надзор, а " украинските бойци твърдо държат защитата и интензивно унищожават врага “.

Общите загуби на руснаците през миналото денонощие възлизат на 644 души, 47 единици въоръжение и военна техника, без БпЛА. ВСУ са унищожили и два склада за муниции, един склад за горива и смазочни материали и различен значим обект на руснаците, добави Тарнавски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР