Руските граждани масово продават имотите си по българското Черноморие. Причина

...
Руските граждани масово продават имотите си по българското Черноморие. Причина
Коментари Харесай

Руснаци масово разпродават имоти по българското Черноморие

Руските жители всеобщо продават парцелите си по българското Черноморие. Причина за наклонността е поевтиняването на съветската рубла по отношение на еврото, разкриват брокери, представени от в. „ Труд”.

Много руснаци са теглили заеми в евро от съветски банки с цел да влагат в парцел в България. В последните години обаче, цената на съветската рубла по отношение на еврото пада, което прави заемите неизгодни и кара руснаците да се освобождават от парцелите си у нас, показват специалистите.

Така 90% от жилищата на руснаци по българското Черноморие са заключени и оповестени за обмен. Интерес към тези парцели демонстрират главно български жители.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пазарът на недвижими парцели в България продължава да пораства с...

„ Над 5 хиляди жилището са закупени от съветски жители, само че при по този начин създалата се обстановка стартира отлив и те към този момент афишират жилищата си за продажба. Но по-важното е, че се демонстрира интерес от българи”, разясняват брокери. Докато цената на еврото гони руснаците, българите виждат идното влизане в еврозоната като късмет за инвестиция. Българите със спестявания гледат да влагат в жилища и къщи, въпреки 80% от покупките да са с ипотечен заем.

„ Голяма част от търсенето е ориентирано към Созопол, без да изключваме покупко-продажбите в Поморие и Несебър “, споделят брокери. Според представители от сектора, вложението в парцел е известен способ измежду българите, които търсят метод да запазят цената на парите си.

Брокерите регистрират и неналичието на англичани, които обичайно купуваха селски парцели в Странджа. През последните месеци единствено един немски жител е купил къща в Созопол. Но усещане прави ползата от страна на жители от Турция, чието предпочитание за покупка на парцел в Европа е обвързвано най-много с опция за правене на бизнес.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР