Руските дипломати вече ще влизат в България с виза. Това

...
Руските дипломати вече ще влизат в България с виза. Това
Коментари Харесай

България въвежда визов режим за руските дипломати, Чехия заб...

Руските дипломати към този момент ще влизат в България с виза. Това излиза наяве от решение на Министерския съвет, с което отчасти се стопира действието на текстове от конвенция сред България и Русия.

Досега жителите на двете страни, които имаха годни служебни и дипломатически паспорти, можеха да пътуват и краткотрайно да обитават на територията на другата договаряща страна без визи до 90 дни в продължение на всеки един интервал от 180 дни, считано от датата на първото влизане.

Сега обаче Министерският съвет е приел решение да денонсира тази част от съглашението. А повода са глобите, които Европейски Съюз наложи против Русия и които включват по-трудно издаване на визи за нейни жители.

Новите правила влизат в действие от 20 октомври. 
Чехия не разрешава влизането на руснаци с шенгенски туристически визи От 25 октомври Чешката република ще забрани на руснаци, в чиито паспорти има шенгенски туристически визи, да влизат в страната. Това заяви министърът на външните работи Ян Липавски пред публицисти след съвещание на държавното управление на страната, съобщи БГНЕС.
" От 25 октомври ще въведем ограничения против съветски жители, които са получили краткосрочни шенгенски визи за туризъм, присъединяване в културни и спортни събития ", сподели той. „ Ще им бъде неразрешено да влизат в Чешката република. Това се отнася на първо място за съветските жители, които идват на интернационалното летище в Прага ".

Министърът напомни, че Финландия, Полша и балтийските страни към този момент са приели такива ограничения против съветски жители на фона на събитията в Украйна. Според Липавски това е отговор на ракетните и бомбените офанзиви на " съветския политически режим " против украински цивилен обекти. Според него ограниченията, подхванати против руснаци, са " явен сигнал " към съветското управление.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР