Руските държавни медии съобщиха за боеве на руска територия близо

...
Руските държавни медии съобщиха за боеве на руска територия близо
Коментари Харесай

В руската Брянска област се водят боеве, твърди Москва

Руските държавни медии оповестиха за боеве на съветска територия покрай границата с Украйна. „ украински диверсанти “ са пресекли границата, влезнали са в две села на съветската Брянска област и са взели заложници.

Новината не може да бъде доказана без значение.

Президентът на Русия Владимир Путин дефинира случая като акт на тероризъм и насрочи за петък изключително съвещание на Съвета по сигурността.

Съобщението на формалните съветски медии идва след поредност от събития, свързани с допустима украинска интервенция на съветска територия. Сред тях е изпращането на украински дронове в Белгородска област, а съгласно някои изказвания - и в Ленинградска, и в Московска области. Киев не е потвърждавал това.

В информацията, публикувана в четвъртък, ТАСС твърди, че в две села на Брянска област са се появили представители на Росгвардия и са влезнали в конфликт с диверсантите, като има починали и ранени.

Това е класическа преднамерена провокация, счита съветникът на украинския президент. Той дефинира по този начин онази част от информацията, която се отнася до изказванието, че „ диверсантите “ са пристигнали от Украйна.

„ Партизанското придвижване набира мощ и агресивност в Русия. Бойте се от вашите партизани “, написа Подоляк в Туитър, като по този метод загатна, че събитията в Брянска област са дело на вътрешноруска въоръжена група, опозиционна на Кремъл.

Двете села, за които става дума, са Любечане и Сушани . В обществените мрежи беше, на което двама души в камуфлажна униформа са застанали пред постройката на пощата и медицинския пункт в Любечане. Един от тях споделя, че са бойци на Руския доброволчески корпус, които желаят да „ освободят родната земя “.

По-рано самостоятелни съветски медии, работещи в заточение, бяха писали, че Руският доброволчески корпус е формиран от съветски емигранти и е част от Международния легион, който се бие на страната на Украйна.

Независимото издание разгласява неназован по име участник в корпуса, съгласно който в цялата интервенция са взели участие 45 души. Те са организирали засада на две съветски бойни машини и не са взимали заложници. Източникът твърди, че е имало „ потърпевш [руски] граничар “.

Руската федерална работа за сигурност ( ФСБ ) заяви, че в региона се организират „ мероприятия по унищожаването на въоръжени украински националисти, нарушили държавната граница “.

По-рано сутринта Украйна беше упрекната в обстрелване и на различен съветски регион, който граничи с Украйна - Курска област . Губернаторът Роман Старовойт сподели, че Киев е обстрелвал селата Тьоткино, Троицкое и Бегошча. Жертви няма, само че няма и електроснабдяване, сподели той.

Подобна информация постъпи и от управляващите на Тулска област . Те приказват за гърмеж на 600 метра от село Березовски, който може да е формиран от рухването на дрон камикадзе. Независимото издание случая със фотоси и видео.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР