Руските атаки повредиха половината от енергийната система на Украйна“.Това заяви

...
Руските атаки повредиха половината от енергийната система на Украйна“.Това заяви
Коментари Харесай

Кулеба: Руските атаки повредиха 50% от енергийната ни система

„ Руските офанзиви повредиха половината от енергийната система на Украйна “.


Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба в изявление за Foreign Policy.

Напоследък Москва ускори ракетните и безпилотните си удари против сериозната инфраструктура на Украйна, като на 22 март, 29 март, 11 април и 27 април извърши огромни офанзиви против енергийни уреди в цялата страна.

" Ще се осмеля да кажа, че в случай че друга страна пострада от подобен мащаб на енергийно заличаване, тя ще наподобява доста, доста по-зле от Украйна. Ние се държим, тъй като научихме доста ", сподели Кулеба.

" Половината от енергийната ни система е развалена, а ние към момента би трябвало да управляваме страната, да водим военни дейности и да активизираме поддръжката на света ", добави украинският топ посланик.

В изявлението беше наранена и вероятността Доналд Тръмп да завоюва президентския пост през ноември.

Тръмп съобщи, че няма да се ангажира с даването на отбранителна помощ на Украйна, в случай че завоюва изборите през 2024 година, а въздействието му върху Републиканската партия способства за шестмесечната невъзможност на американската помощ за Украйна в размер на 61 милиарда $.

" Аз съм украинец, който си ляга вечер, без да знае дали съветска ракета няма да удари къщата ми през нощта и по тази причина последното нещо, за което се тормозя, е резултатът от изборите в други страни ", твърди външният министър.

Той добави, че това е по този начин, " не тъй като не почитам или подценявам политическите събития ", а тъй като " животът ни е научил да сме подготвени за всеки сюжет, да оцеляваме и да побеждаваме при всевъзможни условия ".

Кулеба обърна внимание и на различията сред републиканците във връзка с степента на поддръжка, която би трябвало да получи Украйна.

" Хората измислят някои от най-невероятните причини, с цел да обяснят за какво Украйна не заслужава да бъде подкрепена. Но доста елементарният факт е, че в случай че загубите в Украйна, това ще докара до резултата на доминото и ще започнете да губите на всички места ", сподели главата на украинската дипломация./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР