Руски войски са проникнали от север в Киевска област, съобщава

...
Руски войски са проникнали от север в Киевска област, съобщава
Коментари Харесай

Тежки боеве в редица райони на Украйна след руското нападение

Руски войски са проникнали от север в Киевска област, оповестява украинската гранична работа. Те са разкрили офанзива с ракети „ Град “ против държавни позиции, съобщи БНР.

На 20 километра южно от Киев катастрофира украински боен аероплан с 14 души на борда. Има жертви и ранени, настояват украинските управляващи. Съобщава се още, че няколко местоположения в покрайнините на столицата са под офанзива.

18 души са убити при офанзива против военна база на 100 километра северно от Одеса наоколо до границата с Молдова, оповестяват от районната администрация. Това е най-смъртоносното нахлуване от началото на съветската инвазия. 10 от жертвите са дами.

Руските войски в този миг са в нахлуване в две направления – към Мелитопол и Херсон, оповестява съветникът на украинския президент Алексей Арестович. По думите му съветски военни сили се движат в колони. В тези региони има украински войски и ще окажат опозиция.



Тежки боеве се водят и в региона на Харков, оповестяват от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна във Facebook. Съветник на президента заяви за яростни сражения и в Суми, Херсон, Одеса.

Украинската войска си е върнала цялостен надзор над град Мариупол и Счасте.

Властите в Украйна предизвестяват, че в този момент следва нова вълна на съветски бомбардировки и приканват популацията да не се поддава на суматоха.

От администрацията на президента Володимир Зеленски настояват, че вълните на бомбардировки може да са 3-4 за деня. Най-опасните посоки са Кримският провлак, зоната на окупираните територии, Черниговска и Харковска област.

 украйна, война

 украйна, война

Украинската войска оповестява, че е свален 7-ми съветски боен аероплан.

Руски въоръжени формирования са нанесли удари с реактивната система за залпов огън „ Смерч “ против жилищни региони на град Мариупол на брега на Азовско море. В резултат са починали 7 мирни поданици, оповестяват от градската администрация.

Украинският президент Володимир Зеленски съпостави съветската офанзива с военната акция на нацистка Германия през Втората международна война.

„ Въоръжените сили на Украйна водят тежки сражения, отблъскват офанзивите в Донбас и други области. Украйна е атакувана от север, изток, юг и по въздух. Вече раздаваме оръжие, ще го вършим, с цел да може всеки, който може да се бие, да отбрани родината и суверенитета ни. От всеки украинец зависи защитата на бъдещето на украинския народ “, сподели Зеленски.

Украинските военни стопираха всички интервенции на пристанищата в Азовско и Черно море. Киев изиска от Турция и да затвори Босфора и Дарданелите за съветски кораби, заяви украинският дипломат в Анкара. От турска страна няма отговор.

В Закарпатието е основан филантропичен щаб за връзка за евакуираните лица. Те се настаняват в държавни здания, спортни зали и клубове.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР