Руски военни с БТР-и бяха изпратени в понеделник на ГКПП

...
Руски военни с БТР-и бяха изпратени в понеделник на ГКПП
Коментари Харесай

Русия прати военни на границата с Грузия за всеки случай

Руски военни с БТР-и бяха изпратени в понеделник на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Верхний Ларс ", намиращо се на границата с Грузия. Войските не са били ситуирани там за основаване на надзорен пункт, а като превантивна мярка, оповестиха от Федералната работа за сигурност в Северна Осетия-Алания пред РБК.

Бронетранспортьорът се движи, само че той не е там, с цел да построи контролно-пропускателен пункт, а е запас за всеки случай - в случай че резервистите желаят да пробият Граничен контролно-пропусквателен пункт и да изоставен страната, „ без да изпълнят никакви гранични формалности “. „ Само за тази цел. Няма да има никакви пътни блокади ", е подчертал представителят на службата.

Причината за пращането на военни е голямата опашка от бягащи от Русия мъже, които могат да бъдат мобилизирани в армията. Днес тя е към 20 километра. Още от изказването на Владимир Путин за частичната готовност Грузия стана една от страните, към които руснаците пътуват най-често. Според ФСБ над 261 хиляди мъже са напуснали страната за 4 дни.

Към момента контролно-пропускателният пункт действа обикновено, не са въведени ограничавания за излизане на жители от мъжки пол във военна възраст, допълват от службата.

На 26 септември вицепремиерът на Северна Осетия Ирбек Томаев съобщи, че на руско-грузинската граница в региона са се натрупали съвсем 5000 автомобила, в това число 1300 камиона, които са се наредили на опашка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР