Руски военни части са активизирали действията си северозападно от украинската

...
Руски военни части са активизирали действията си северозападно от украинската
Коментари Харесай

Активизиране на руски военни части северозападно от украинската столица Киев



Руски военни елементи са засилили дейностите си северозападно от украинската столица Киев. Сериозно скупчване има единствено на 25 километра от центъра на украинската столица, обкръжени са градовете Чернигов, Харков, Мариупол и Суми. Продължават и опитите за евакуация на цивилни.

Украинският вицепремиер Ирина Верасчук съобщи, че държавното управление се стреми да употребява контрактуваните филантропични коридори от Мариупол, Суми, както и от градовете и селата в покрайнините на Киев и в други региони. Евакуационни рейсове са били изпратени към Суми, както и от Запорожие към Мариупол.
Според губернатора на Киевска област сраженията и опасността от съветски въздушни удари не престават по време на опитите за изтегляне на цивилни. Хората в обсадения Мариупол са на ръба на отчаянието - оповестява се за нападения на мародери, принуждение сред самите поданици е битка за доставяне с съществени артикули.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че загубите на съветската войска са най огромните през последните десетилетия като 31 батальонни бойни групи към този момент са отвън строя. Зеленски настоя за незабавното освобождение на кмета на Мелитопол.

Междувременно съветският заместител министър на външните работи Сергей Рабков предизвести, че Русия може да нападна конвоите с оръжие, изпратени от Запада за Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР