Руски съд в понеделник осъди лидера на опозицията Алексей Навални

...
Руски съд в понеделник осъди лидера на опозицията Алексей Навални
Коментари Харесай

Осъдиха Навални да плати 1,4 млн. долара заради негово разследване

Руски съд в понеделник осъди водача на опозицията Алексей Навални и неговата съмишленичка Любов Собол да платят 1,4 милиона $ обезщетение за нанесени вреди на компания, следена от топ съдружник в Кремъл, съобщи БГНЕС.

През февруари Фондът за битка с корупцията (ФБК) на Навални огласи следствие, критикуващо компания за зареждане на учебни заведения с храни за качеството на доставките.

Позовавайки се на някогашен чиновник на компанията, ФБК съобщи, че компанията е следена от предприемача Евгений Пригожин, който е непосредствен с президента Владимир Путин и е под наказания на Съединени американски щати.

„ Значи те отровиха децата в учебните заведения и детските градини “, сподели Навални, който е най-видния критик на Путин.

"Случаите на дизентерия бяха документирани. Но ние би трябвало да плащаме ", сподели Навални в обява в Инстаграм в понеделник.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че той и Собол - адвокатка, на която тази година беше неразрешено да се кандидатира за московския парламент – както и ФБК би трябвало да платят почти по 29 милиона рубли на компанията "Московский школник ".

На опозиционния фонд беше подредено също да отдръпна следствието. Ярмиш съобщи, че ще апелира решението на съда. Властите непрекъснато ускоряват натиска върху Навални и неговите поддръжници през последните няколко месеца.

43-годишният критик на Кремъл оказа помощ за организирането на огромни митинги против държавното управление предишното лято, когато десетки хиляди излязоха на улиците на Москва, с цел да изискат почтени избори.

Властите започнаха брутални контрамерки и осъдиха няколко души на затвор сред две и пет години. Още няколко са в подсъдими.

През август против фондацията на Навални стартира следствие за пране на пари, като обвиняването е, че борецът против корупцията взимал пари като дарения, с които се сдобивал нелегално.

Този месец ФБК беше оповестена за "чужд сътрудник ", а офисите на Навални неведнъж стават обекти на дейности на правоохранителните органи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР