Руски политици и духовници продължават с обвиненията срещу България, че

...
Руски политици и духовници продължават с обвиненията срещу България, че
Коментари Харесай

Русия продължава с атаките срещу България



Руски политици и духовници не престават с обвиняванията против България, че омаловажава ролята на Русия за Освобождението. След като патриархът на Русия Кирил по време на визитата си в България порица президента Радев, митрополит Иларион, който е и ръководител на Отдела по външни църковни връзки на съветската черква, съобщи, че България пренаписва историята.

В състава на съветската войска е имало представители на разнообразни националности. Своя принос за освобождението на България от турско робство има и Румъния, само че точно съветската войска е била основната мощ, която е извоювала успеха “, сподели Иларион в предаване на телевизия „ Россия-24 “.

Според митрополита такова държание се вижда и у другите някогашни руски спътници, които в този момент са в НАТО и Европейски Съюз.

Съветникът на ръководителя на съветския парламент и член на Обществената палата Александър Щиков, пък написа в блога си, че се гордее с патриарх Кирил и деянията му в България.

„ Гордея се с съветския патриарх. Пред целия свят той оповести измяната на българския хайлайф във връзка с общата ни история. Руснаците освободиха България от турците. Проляха кръвта си. Не желаеха и не взеха нищо в подмяна “, написа Щиков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР