Руски опозиционни активисти казаха, че възнамеряват да свикат неразрешен митинг

...
Руски опозиционни активисти казаха, че възнамеряват да свикат неразрешен митинг
Коментари Харесай

Опозицията в Русия се вдига на бунт

 Руски опозиционни деятели споделиха, че имат намерение да свикат забранен протест в Москва този уикенд, макар обиските и поредицата от арести, в това число на рецензия на Кремъл Алексей Навални, съобщи Ройтерс, представен от " Факти ".

Навални, който е изтъкната опозиционна фигура, беше наказан на 30 дни административен арест за апел за митинг в Москва в събота против изключването на няколко опозиционни претенденти от присъединяване в локалните избори на 8 септември. Негови съдружници споделиха, че съботният митинг ще се състои макар натиска на управляващите. " Арестът на Алексей няма да спре митингите ".

Въпреки че изборите за състав на Московския градски съвет не са национални, опозиционните деятели виждат в тях опция да се опитат да завоюват въздействие в съветската столица, където подкрепяните от Кремъл претенденти в предишното се оказаха по-малко известни, в сравнение с в друга елементи на страната.

Избирателната комисия обаче не разреши на опозиционните претенденти да вземат участие в изборите за Московския градски съвет с претекст, че не са събрали задоволително подписи, с цел да се кандидатират.

Отхвърлените претенденти оспорват това решение. Според тях същинската причина за недопускането им е - с цел да им се попречи да оспорят въздействието на прокремълските претенденти.

Полицията претърси домовете на четирима опозиционни деятели, оповестиха правозащитници. Най-малко седем деятели на опозицията, спрени от присъединяване в изборите, са били привикани на разпит. Сред тях е и близкият съдружник на Навални - Иван Жданов, чийто дом също е бил претърсен.

До полицейските акции се стигна, откакто Следственият комитет на Русия стартира следствие във връзка опозиционен протест през юни, който съгласно управляващите е нарушил естествената работа на Московската изборна комисия.

В митинга предишния уикенд, с апел опозиционните претенденти да бъдат регистрирани за присъединяване в изборите, се включиха повече от 20 000 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР