Руски официални лица насърчават информационна операция, която лъжливо представя руската

...
Руски официални лица насърчават информационна операция, която лъжливо представя руската
Коментари Харесай

ISW: Кремъл продължава информационната кампания, която лъжливо представя случващото се в Украйна като екзистенциална заплаха за съществуването на РФ

Руски публични лица предизвикват осведомителна интервенция, която лъжливо показва съветската война в Украйна като екзистенциална за по-нататъшното битие на Руската федерация. Това се показва в ежедневния отчет на Института за проучване на войната (ISW).
В изявление за телевизионния канал " Россия-1 " на 26 февруари съветският президент Владимир Путин предизвести, че не знае дали " такава етническа група като съветския народ може да оцелее във типа, в който съществува през днешния ден ", в случай че Западът успее да " унищожи Руската федерация и да откри надзор над нейните фрагменти ".
Путин упрекна груповия Запад, че към този момент има проекти, " написани на хартия ", за унищожаването на Руската федерация в настоящия ѝ тип.
Путин също по този начин означи, че Русия е трябвало да прекрати присъединяване си в контракта СТАРТ, с цел да подсигурява стратегическата си непоклатимост и сигурност пред лицето на съгласуваните старания на Запада да употребява СТАРТ, с цел да осакати стратегическите вероятности на Русия.
Путин стартира да основава условия за продължаването на тази осведомителна интервенция с речта си пред Федералното заседание на 21 февруари, в която упрекна груповия Запад, че употребява войната в Украйна, с цел да заплаши съществуването на Руската федерация.
 
Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев се базира на сходни екзистенциални настроения в есе, озаглавено " Точки, от които няма връщане ", оповестено на 27 февруари, в което упрекна Запада, че подклажда актуалната обстановка в Украйна от времето на разпадането на Съветския съюз, и заключи, че " спокойната мощ на нашата велика страна и престижът на нейните сътрудници са ключът към запазването на бъдещето на целия свят ".
 
Руските публични лица не престават да организират осведомителни интервенции в опит да възпрат западните страни да дават военна помощ на Украйна. Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи по време на телевизионно изявление за " Россия-1 " на 26 февруари, че типовете оръжия, които Западът реши да даде на Украйна, ще дефинират какъв брой надалеч ще би трябвало да стигнат съветските войски, с цел да " изтласкат опасността " от съветските граници.
 
Подобно изказване направи и Путин в обръщението си към Федералното заседание на 21 февруари. Тези изказвания евентуално имат за цел да възпрат Запада от даването на системи с отдалечен обхват на деяние на Украйна, като допускат, че даването на такива системи ще удължи войната, като " принуди " Русия да завземе повече украинска територия, с цел да бъде " в сигурност ". ISW и преди е съобщавал за съгласувани съветски осведомителни интервенции, целящи да обезкуражат западната военна помощ за Украйна.
 
Украински военни чиновници не престават да дават отговор на опасенията на Запада по отношение на опциите на страната за освобождение на народа и земята си и допускат, че украинските сили се приготвят за пролетно контранастъпление в Южна Украйна.
 
На 26 февруари украинският заместник-началник на Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) Вадим Скибицки съобщи, че украинските сили ще бъдат подготвени за контранастъпление напролет на 2023 година и че една от украинските стратегически цели е да се раздели съветската фронтова линия сред Крим и континентална Русия.
 
Скибицки означи, че доставката на западна военна помощ е един от решаващите фактори за установяване на времето на украинската контраатака.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР