Руски медици настояха да се прекрати войната в открито писмо

...
Руски медици настояха да се прекрати войната в открито писмо
Коментари Харесай

Спрете войната! - нови открити писма до Путин

Руски медици настояха да се приключи войната в намерено писмо до Путин. " Ние сме полагали клетва да оказваме помощ на всички хора, без значение от националността, вероизповеданието и политическите възгледи. Но в този момент нашата помощ не е задоволително. Войната ще отнеме живота на доста хора, ще съсипе толкоз ориси, ние няма да пожем да помогнем макар всички положени старания. Когато всички пищят от болежка и викат майките си, го вършат на един език ", пишат медиците. Те упорстват всички политически въпроси да се вземат решение по кротичък път. " Човешкият живот е скъп. Да се убие човек на война става за момент, само че лекуването и възобновяване на потърпевшите може да продължи години. И за мига на сегашната война ще плащаме дълги години в бъдещето ", споделят медиците. 

Над 2000 културни дейци пуснаха ново намерено писмо до Путин с гледище да спре войната. " Ние, художниците, кураторите, архитектите, критиците, изкуствоведите, арт-мениджърите - представители на изкуството и културата на Руската федерация - показваме безспорна взаимност с жителите на Украйна и споделяме уверено " Не на войната ". Настояваме незабавно да спрат военните дейности, войските да бъдат изведени незабавно от Украйна и да стартират мирни договаряния ", написа в писмото.

Минимум 2490 души са задържани в Русия за присъединяване в антивоенни акции от четвъртък - когато стартира войната, до момента, оповестява ОВД-Инфо.

 

 

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР