Руски имперски бижута, изнесени нелегално по време на революцията от

...
Руски имперски бижута, изнесени нелегално по време на революцията от
Коментари Харесай

Руски имперски бижута се продават на търг в Женева

Руски имперски бижута , изнесени незаконно по време на революцията от 1917 година , ще се продават дружно с редки диаманти на търг идната седмица в Женева, заяви Ройтерс.

Оранжево-розов елмаз от 25,62 карата с първична оценка 3,6 милиона швейцарски франка-5,38 милиона швейцарски франка (3,9 милиона щатски $ - 5,9 милиона щатски долара), инкрустиран в пръстен, е водещият лот в обичайния търг на бижута, проведен от аукционна къща " Сотбис " в швейцарския град на 10 ноември.

" Пазарът сега е доста динамичен и след пандемията хората имат мощно предпочитание да купуват бижута, да купуват нещо материално, на което да се любуват ", сподели Оливие Вагнер, водещ специалист по бижутата в " Сотбис ".

За колекционерите на исторически скъпоценности се предлага огромна овална брошка със сапфир и елмаз в комплект с обеци от сбирката на великата княгиня Мария Павловна, вуйна на последния съветски император Николай Втори.

" Принадлежали са великата княгиня Мария Павловна , която е била кралицата на светския живот в Санкт Петербург. Тя е била брачна половинка на великия княз Владимир, наследник на Александър Втори и е имала фантастична сбирка от бижута ", сподели Вагнер.

Колекцията бил поверена на нейния другар, английския посланик Албърт Хенри Стопфорд , който я пренесъл в Лондон, с цел да я опази, дружно с други бижута, оценени на 280 000-480 000 швейцарски франка, споделят от аукционната къща.

Седмицата на лукса на " Сотбис " включва и онлайн търга на фешън артикули, ориентирана към млади колекционери. Сред лотовете са дамски чанти с имената на кино звезди като Грейс Кели и Джейн Бъркин и маратонките, носени от починалата звезда на НБА Кобе Брайънт. Моделът на " Найки " в жълто и черно е оценен на 25 000-35 000 швейцарски франка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР