Руски хакерски групи, за които се твърди, че са финансирани

...
Руски хакерски групи, за които се твърди, че са финансирани
Коментари Харесай

Бесни хакери тормозят Кремъл, удрят газови централи

Руски хакерски групи, за които се твърди, че са финансирани от държавното управление на страната, постоянно тормозят западния сват, като нападат финансовата система на Съединени американски щати и Европа. Резултатът е, че парични средства се вливат по престъпен метод в стопанската система на Русия. След началото на войната в Украйна обаче обстановката се промени и в този момент съветската страна се трансформира в жертва, излиза наяве от думите на специалиста по осведомителна сигурност Любомир Тулев.

Пред Българска национална телевизия той описа за " тайфа ", нарекла себе си " Анонимас ". " Анонимас " не е група, която е ясно структурирана йерархично - да се знае кой е ръководителят. Това е придвижване, което в хакерския свят доста остро реагира на своеволията на държавните управления ", обясни Любомир Тулев.

По думите му със започването на войната " Анонимас " са реагирали незабавно. " Казаха, че ще се борят против съветската агитация и съветските военни нападения. Всеки един хакер по света, който изповядва това, стартира да хаква и компрометира разнообразни съветски платформи ", добави Тулев.

Той добави, че всеки ден " Анонимас " разгласяват обществена информация какви държавни съставни елементи и уеб сайтове са компрометирани.

Любомир Тулев даде и образци за дейностите на " Анонимас ". " Един от сериозните им пробиви, след започването на войната, е в една централа за рандеман на газ в Северна Осетия. " Анонимас " направиха по този начин, че централата да добива повече газ, в сравнение с тя самата може да поеме. Също по този начин видяхме компрометирани стрийминг сигнали на водещи малките екрани и още доста офанзиви ", сподели Тулев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР