Руски гражданин потърси международна закрила у нас, но получи отказ.

...
Руски гражданин потърси международна закрила у нас, но получи отказ.
Коментари Харесай

Отказана закрила: Страната ни не дава убежище на руснак, ужасен от репресиите в Москва


Руски жител потърси интернационална протекция у нас, само че получи отвод. Александър Стоцки апелира решението пред съда. Ще има протест в негова поддръжка.

Александър Стоцки идва в България единствено ден, откакто. Пред bTV мъжът описа, че търси леговище у нас, тъй като е срещу войната и против политиката на Путин.

„ Ненавиждам войната. Наричам го Путлер. Той е ужасяващ човек “, споделя Стоцки.

В Русия 26-годишният мъж е бил покровител на платформата „ Умно гласоподаване “ на опозиционния политик Алексей Навални. У нас Александър стачкува пред съветското посолство в поддръжка на Украйна. Властите в София обаче отхвърлят молбата му за протекция.

„ Бях доста сюрпризиран. Този отвод като че ли беше написан от Елеонора Митрофанова. Все едно е документ от Кремъл, а не от европейска страна “, счита Александър.

Решението на Агенцията за бежанците да откаже леговище на Стоцки е взето преди оповестената.

„ Изповядването на политически убеждения или мнение, различаващи се от тези на държавното управление. Само по себе си, не е съображение да се желае статут на емигрант, заради което претендентът би трябвало да потвърди, че се притеснява от гонене заради своите убеждения “, споделят в позицията си от организацията.


„ Заради нещата, които споделям в този момент, ме грози затвор в Русия. Това е полуда, това не е народна власт “, разяснява руснакът.

От началото на войната в Украйна 92-ма руснаци са потърсили интернационална протекция. Петима към този момент имат за филантропичен статут, 7 са получили отвод.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР