Руски граждани са изтеглили в петък, 25 февруари, рекордните 1,4

...
Руски граждани са изтеглили в петък, 25 февруари, рекордните 1,4
Коментари Харесай

Рекорд: Руснаците са изтеглили от банките рекордните 1,4 трлн. рубли в петък

Руски жители са изтеглили в петък, 25 февруари, рекордните 1,4 трлн. рубли. Това заяви през днешния ден на страницата си във „Фейсбук“ в. „Комерсант“, достъпът до чиито уебсайт от няколко дни е подложен на хакерски офанзиви.

Предишният връх в тегленето на налични средства от съветските банки, маркиран на 24 февруари, е надминат 12,5 пъти, осведоми РИА Новости, базирайки се данни на Руската централна банка (РЦБ)

По-рано централната банка заяви, че е увеличено даването на пари кеш на банките за зареждане на банкомати на фона на повишеното търсене.

РЦБ реши през днешния ден да увеличи водещата си рента до 20 % за поддържане на финансовата и ценова непоклатимост и отбрана спестяванията на жителите от обезценяване, напомня „Комерсант“.

Европейският съюз съгласува по-рано заледяване на активите на РЦБ, което ще засегне към половината от златно-валутните запаси на институцията, уточни Еврокомисията. Мярката е част от глобите, наложени поради нашествието в Украйна. Англия и Съединени американски щати също оповестиха, че не разрешават финансовите интервенции с РЦБ и съветското министерство на финансите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР