Руски дипломати порицаха Великобритания, че е подкрепила Съединените щати в

...
Руски дипломати порицаха Великобритания, че е подкрепила Съединените щати в
Коментари Харесай

Русия порица Великобритания, че е подкрепила САЩ в осъждането на руския кибершпионаж



Руски дипломати порицаха Англия, че е подкрепила Съединените щати в осъждането на съветския кибершпионаж, в това число интервенция в избори и серия от хакерски атаки посредством софтуерната компания „ Солар Уиндс “.

Британският дипломат в Москва Дебора Бронерт е имала среща през днешния ден в съветското външно министерство, заяви „ Гардиън “. Дебора Бронерт се срещнала с съветски дипломати единствено часове откакто съветското посолство в Лондон съобщи във връзка на публикуваните от Англия данни за кибершпионаж на съветската работа за външно разузнаване, че това не е „ нищо повече от опит да се играе по свирката на Съединените щати “.

От английското посолство в Москва прецизираха, че Дебора Бронерт не е били привикана в съветското външно министерство, а това е била авансово уговорена среща. Бронерт е напуснала министерството след един час без обаче да отговори на въпроси на публицисти.

Вчера съветският дипломат в Лондон бе привикан във Форин офис, където бе изразена загрижеността на английското държавно управление от злонамерените дейности на Русия и бе изразена поддръжка за наложените от американския президент Джо Байдън наказания.

Руският дипломат отговори, че това е следващ неуспех на критиците на Русия да подсигуряват личната си киберсигурност и по остарял табиет в този момент упрекват Москва. 

Русия удължи възбраната си за полети към Обединеното кралство до 1 юни под предлог, че се притеснява от новия английски вид на ковид. Както е добре известно обаче, написа иронично „ Гардиън “, половината от популацията на Англия към този момент е получило първа доза ваксина, до момента в който в Русия едвам по-малко от 10% са с първа доза от съветската ваксина „ Спутник V “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР