Руски акаунти в Туитър са публикували почти 45 000 съобщения

...
Руски акаунти в Туитър са публикували почти 45 000 съобщения
Коментари Харесай

"Таймс": Руски акаунти в "Туитър" за водели кампания за Брекзит

Руски сметки в " Туитър " са разгласили съвсем 45 000 известия за Брекзит в границите на 48 часа към референдума предходната година в опит да сеят разкол по време на вота за овакантяване на Европейския съюз, демонстрира изследване на вестник " Таймс ", представено от " Ройтерс ".

" Таймс " се базира на отчет на учени в Университета в Суонзи и Калифорнийския университет, Бъркли, съгласно които основани в Русия сметки са разгласили туитове за Брекзит в дните преди вота на 23 юни.

" Таймс " показва, че множеството туитове са насърчавали хората да гласоподават за Брекзит, макар че няколко са призовавали и за оставане в Европейски Съюз. Според един от създателите на отчета, представен от вестника, " главното умозаключение е, че ботовете са употребявани целеустремено и да оказали въздействие ".

Проучването е проследило 156 252 съветски акаунта, в които е упоменат хаштага #Brexit. Един от тях, Svetal1972 е разгласил 92 туита сред 20 и 24 юни, в това число един, призоваващ Англия да " трансформира 23 юни в Ден на независимостта ".

Много от известията наподобява идват от автоматизирани сметки, познати като ботове или киборг сметки, които са в огромна степен автоматизирани, само че има и човешка интервенция.

Русия неведнъж отхвърли са се е намесвала в Брекзит.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (94)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР