Руската цветна болонка е миниатюрно кученце с весел и игрив

...
Руската цветна болонка е миниатюрно кученце с весел и игрив
Коментари Харесай

Заболявания при руска цветна болонка

Руската цветна болонка е дребно кученце с радостен и палав манталитет и мощна обвързаност към фамилията, в което живее. То умилява и радва освен стопаните, само че и посетителите им. За благополучие на хората, които отглеждат екземпляри от тази порода, то е крепко и дълголетно животно, сходно на множеството дребни кучета.

Тъй като породата е основана вследствие на продължителна селекция, в която са взели участие доста породи, в това число други непородисти дребни кучета, съветската цветна болонка си е изработила забележителна резистентност към редица болести.

Все отново уравновесеното хранене и положителната грижа са в основата на положителното здраве на всяко съответно животно. Добре подбраната диета е нужна, с цел да се избегнат неприятни моменти в здравословен проект, а тъкмо избраните порции са наложителни, тъй като мъничето е склонно към наднормено тегло и всички произлизащи от това здравословни проблеми.

Всяко отклоняване от вярното хранене на кучето може да докара до хранително разстройство, защото храносмилателната им система е много сензитивна.

Към наследствените болести би трябвало да се означи луксацията на пателата, която е типична за съветската цветна болонка. Капачката на коляното изскача от мястото си и в случай че процесът бъде видян задоволително рано, може да се възвърне естественото състояние. Ако обаче положението остане неразкрито, ставите се възпаляват и хрущяла се поврежда. Това може да докара до окуцяване и болки за животното.

 болести при съветска цветна болонка

Дисплазията на тазобедрената става също е особено заболяване на съветската цветна болонка. При това наследствено заболяване неправилното разположение на главичката на бедрената кост води до търкане на, което лимитира естествената функционалност на бедрото и предизвиква мощна болежка на кученцето.

Чувствителни са и очите на кучето. Животното е склонно към конюнктивит и други болести като глаукома, катаракта и отлепване на ретината, които предизвикват слепота при кучето.

Нередовната грижа за ушите води до инфекции в ушните канали, а неподдържаната четина може да аргументи дерматити.

Макар че това кученце е дребно, то страда от приплъзване на стомаха, което е особено за едрите кучешки породи. Поради тази причина се предлага кученцето да се извежда на открито най-малко половин час откакто се е нахранило и по-късно е почивало.

А в тази публикация вижте повече по отношение на храненето на съветската цветна болонка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР