Руската централна банка ще удължи капиталовия контрол върху тегленията в

...
Руската централна банка ще удължи капиталовия контрол върху тегленията в
Коментари Харесай

Русия ще удължи капиталовия контрол

Руската централна банка ще удължи финансовия надзор върху тегленията в брой на непозната валута и прехвърлянията в чужбина, съобщи гуверньорът Елвира Набиулина, представена от Ройтерс.

В рамките на конференция тя уточни, че съветската стопанска система сега се нуждае от забележителен спомагателен запас, с цел да остане над повърхността.

По думите й доста от рестрикциите са били облекчени или вдигнати, само че сегашните стопански условия постановат да останат в действие. " Крайните периоди за рестриктивните мерки на изтегляне на непозната валута в брой, прехвърляния в чужбина и на тегленията от страна на жители от " вражески " страни наближават. Всички те ще бъдат удължени ", разгласи Набиулина.

Тя също така предизвести, че банковата система е изправена пред " систематични опасности ", защото банките са под мощен напън след спада на облагите си през предходната година, само че в същото време се опита да омаловажи резултата от западните наказания. " Скорошното включване на нови банки в санкционния лист не се възприема като потрес и не основава систематични опасности ", сподели Набиулина.

Миналата седмица Съединени американски щати и Англия глобиха още няколко съветски банки, а Европейски Съюз отряза други от системата СУИФТ, измежду които банка " Тинкоф " и частната " Арфа банк ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР