Руската телевизионна мрежа RT съобщи на 16 декември, че онлайн

...
Руската телевизионна мрежа RT съобщи на 16 декември, че онлайн
Коментари Харесай

Руският регулатор заплашва да спре YouTube - заради блокиране на немскоезичния RТ

Руската телевизионна мрежа RT заяви на 16 декември, че онлайн видео хостинг YouTube е блокирал акаунта на новия немскоезичен ефирен канал RT Deutsch. Това се случи в деня на стартирането му.

На собствен ред на идващия ден съветският регулатор Роскомнадзор изиска от Гугъл да отстрани рестриктивните мерки за канала RT Deutsch в YouTube. В същото време беше маркирано, че ведомството също ще изиска да се изяснят аргументите за блокирането.

В писмото на регулатора се акцентира, че дейностите на видео хостинга нарушават главните правила на свободното разпространяване на информация и безконтролен достъп до нея. " Отделът счита, че това е акт на цензура, който е неразрешен от съветската конституция ", отбелязва Роскомнадзор.

Ако Гугъл пренебрегва апела, заплашват от съветския регулатор, не се изключват и ответни ограничения - отчасти или цялостно ограничение на най-големия уебсайт за видеа в Русия.

Проблемът породи , когато медийният регулатор в Германия стартира следствие на съветската мрежа RT по съмнение в нарушение на разпоредбите за лъчение в Германия. Това заяви ДПА, базирайки се на шефа на медийната организация Берлин-Бранденбург Ева Флекен, написа ТАСС.

Според медийната организация, RT започва онлайн стратегия на немски език без лиценз за лъчение в Германия. " В тази връзка започнахме публично следствие ", сподели Флекен пред немската осведомителната организация ДПА, като уточни, че уредниците на предаването " имат време до края на годината да заявяват своята позиция ". Според ДПА, може да се вземе решение за възбрана на излъчването или даже да бъде наложена санкция до половин милион евро. Организаторите на програмата могат да апелират решението.

В средата на август люксембургският медиен регулатор пък отхвърли да издаде лиценз на телевизионния канал RT за лъчение на немски език в страната, защото телевизионният канал не дава отговор на техническите критерии. Според управляващите на Люксембург, " защото офисът на телевизионния оператор се намира в Германия, където работи забележителна част от личния състав, участващ в производството на аудиовизуално наличие, телевизионният канал RT DE следва да бъде под юрисдикцията на Република Германия "

От 16 декември 2021 година, написа ДПА, немскоезичната стратегия се излъчва онлайн в уеб страницата на RT DE. Освен това, с помощта на получен лиценз в Сърбия, излъчването се реализира в 33 европейски страни. Въпреки това, за лъчение в Германия, телевизионните оператори се нуждаят от немски лиценз, без значение от маршрута на разпространяване, показва организацията.

RT DE от своя страна се базира на Европейската спогодба за трансгранична телевизия, въз основа на която, съгласно телевизионния канал, излъчването в Германия е допустимо с помощта на сръбския лиценз.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР