Спамъри, измамници и най-обикновени неморални SEO специалисти са превърнали генеративния

...
Спамъри, измамници и най-обикновени неморални SEO специалисти са превърнали генеративния
Коментари Харесай

Google губи най-новата интернет война и от това ще пострадаме всички

Спамъри, измамници и най-обикновени аморални SEO експерти са трансформирали генеративния изкуствен интелект в оръжие и с него наподобява печелят войната за челните места при търсенията в най-популярната интернет търсачка - Гугъл. Наблюдението е на изпълнителния шеф на платформата за засичане на AI наличие Originality.ai Джон Гилиъм.

" Това, което е ясно сега, е, че никой не спами Гугъл без AI. Не цялото AI наличие е спам, само че всичкият спам сега е в AI ", акцентира той пред The Register.
 Кой е изпратил първият спам?
Кой е изпратил първият спам?

Разбира се, известието е било написано единствено с огромни букви

Неговият екип следи делът на написаното от роботи в резултатите на Гугъл и през предишния месец цели 10 на 100 от тях са били точно " произведения " на изкуствения разсъдък. Както отбелязва софтуерното издание - това е откакто онлайн колосът разгласи ограничения против редица уеб сайтове, публикуващи подобен вид спам.

Ключовият проблем в тази ситуация е извънредно ниското качество на текстовете, които обаче са точно усъвършенствани, с цел да се покатерят до първата страница на Гугъл. Те най-често са писани по задание от хора, които нямат никакъв интерес към материята.

Например, с цел да насочват през партньорски линкове потребителите към онлайн магазин, те са създали уебсайт менте със препоръки за поддържане на електрическата система на дома. Както ще ви каже всеки, който е следвал онлайн препоръки за електрически съоръжения (и останал жив и с покрив над главата след това), материята е характерна и най-малката неправилност може да има тежки последици. На тези " онлайн бизнесмени ", обаче, не им се дава хонорар на експерт, който да напише или най-малко да съветва наличието.
 Илон Мъск предвижда по кое време изкуственият разсъдък ще надмине човешкия
Илон Мъск предвижда по кое време изкуственият разсъдък ще надмине човешкия

По-скоро, в сравнение с си мислим?

Отварят ChatGPT, Copilot, Gemini или някой сходен инструмент. Резултатът е подготвен за секунди. AI ботът написва по заданието им извънредно професионално звучащ текст, който обаче е съчинен на база откритото из неизяснени интернет източници в композиция със личните му " халюцинации " (т.е. измислици). Не желаете да следвате такива указания.

Все по-често онлайн търсенията на здравна и техническа тема водят точно до такива менте уеб сайтове, цялостни с AI глупости, които обаче могат и да бъдат рискови. Както отбелязва Гилиъм, една от аргументите Гугъл да се проваля в борбата си със спамърите е че генеративният изкуствен интелект покачва непрекъснато своето качество и по този начин основаното с негова помощ става все по-трудно за засичане.

В същото време, AI спамът се трансформира и в проблем за... AI. Тъй като новите модели се " упражняват " върху масиви от източена онлайн информация, в случай че в нея влезе и такава, основана посредством по-ранен генеративен изкуствен интелект, то най-малкото ще се възпроизведат грешките и неточностите му, само че също така е допустимо и последователно да се получи цялостна недъгавост на опциите им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР