Руската страна заяви днес, че гледа на обещаната доставка на

...
Руската страна заяви днес, че гледа на обещаната доставка на
Коментари Харесай

Ярост в Кремъл! Хора на Путин бълват огън по Запада

Руската страна съобщи през днешния ден, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за възходящо американско и европейско присъединяване в спора, заяви Ройтерс.

Кремъл реагира за първи път на известията на Съединени американски щати и Германия от през вчерашния ден, че ще въоръжат Украйна с десетки бойни танкове в битката ѝ против Русия.
-->
" Има непрекъснати изказвания от европейските столици и Вашингтон, че  изпращането на разнообразни оръжейни системи на Украйна, в това число танкове, по никакъв метод не значи присъединяване на тези страни или на алианса във военните дейности в Украйна ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

" Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които загатнах, вършат, се преглежда като директно присъединяване в спора.  Ние виждаме, че това се ускорява ", добави той.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че танковете не съставляват " никаква опасност за нахлуване " против Русия и че те са нужни, с цел да оказват помощ на украинците " да подобрят способността си да маневрират на открит терен ".

Украйна желае да получи стотици съвременни танкове, с цел да придобият войските й огневата мощност, нужна им, с цел да пробият съветските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха най-вече на танкове Т-72 от руската ера.

Русия, която стартира войната, нахлувайки в Украйна на 24 февруари предходната година, все по-често показва този спор като борба с НАТО.

" Ходът на специфичната военна интервенция в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати и НАТО имат намерение да продължат да поставят старания да протакат този боен спор и са се трансформирали в участници в него ", съобщи през днешния ден Николай Патрушев, непосредствен съдружник на президента Владимир Путин и секретар на Съвета за сигурност. Агенция " Интерфакс " го цитира да споделя, че " даже с края на " горещата фаза " на спора в Украйна англосаксонският свят няма да спре марионетната война против Русия и нейните съдружници. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР