Руската страна воюва не с Украйна, а със Запада, заяви

...
Руската страна воюва не с Украйна, а със Запада, заяви
Коментари Харесай

Шойгу призна! Русия воюва със Запада

Руската страна води война не с Украйна, а със Запада, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от ТАСС.

Изказването на Шойгу пристигна, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност в изказване пред нацията.
-->
В хода на частичната готовност ще бъдат призовани към 300 000 резервисти, добави Шойгу. На частична готовност подлежат тези, които са отслужили, имат военно-отчетна компетентност и военен опит, изясни той. Мобилизация на студенти и наборници няма да има, безапелационен е министърът.

" Всеки ден следим удари по гражданското население. Удрят по лечебни заведения, места с огромно скупчване на хора. Те (украинските войски) са под цялостния надзор на западните куратори и инструктори. Само за последните са пристигнали 150 души. Западното командване управлява интервенциите от Киев ", изясни Шойгу.

По думите на министъра на защитата на Русия Украйна към този момент няма лично оръжие, останало от руските времена. Много от страните от Европейския съюз, които са имали оръжие руско произвеждане към този момент са " изчистили всичко, което са имали, складовете са изметени изцяло ", предавайки оръжието на Украйна, отбелязва той.

Срещу Русия работи цялата сателитна формация на НАТО, посочи Шойгу. " Намираме способи и начини за битка с това оръжие. Системи за взаимозависимост, обработка на информацията, разузнаване, в това число сателитно. Срещу нас работи цялата натовска сателитна формация - над 70 военни и 200 цивилен спътника разузнават местоположението на нашите подразделения ", акцентира той.

Министърът на защитата съобщи, че 5937 съветски военни са починали от началото на специфичната интервенция в Украйна. " Загубите ни са 5937 починали. Но нашите момчета мъжествено извършват воинския си дълг ", съобщи Шойгу.

Украйна към този момент е изгубила половината си войска, акцентира в изявлението си съветският боен министър. В началото украинската войска се състоеше от към 200 хиляди души, в Украйна загуби повече от 100 хиляди, включително са и ранените, сподели Сергей Шойгу.

Според него загубите на украинската страна са почти 61 хиляди военни и 49 хиляди ранени.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР