Руската страна се ръководи от собствените си интереси и няма

...
Руската страна се ръководи от собствените си интереси и няма
Коментари Харесай

Голяма закана от Кремъл. Какво няма да простят на Запада

Руската страна се управлява от личните си ползи и няма " да си стреля в крайници ", в случай че Западът наложи таван на цените на енергийните запаси. Това съобщи през днешния ден в ефира на телевизия " Росия-1 " представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Песков напомни изказване на съветския президент Владимир Путин, че федерацията няма да развива търговия с нефт и газ с такива страни. " Засега позицията ни е такава ", акцентира той.
-->
" Очевидно обаче виждаме в този момент някакви споменавани числа (за този таван, бел. ТАСС). Твърде доста са нюансите, които би трябвало да включваме в сметките. Затова, разполагайки един тип с главната линия, открита от президента, въпреки всичко може да изразим увереност, че при всяко състояние у нас никой няма да си стреля в крайници. Вече сме се научили да бъдем рационални и да се ръководим само от личните си ползи ", изясни представителят.

По самодейност на Съединени американски щати Г-7 счита да наложи таван на цените на съветския нефт, употребявайки това, че множеството транспортни компании и застрахователи се намират в страни от Г-7 или техни съюзнички, да вземем за пример в Гърция, Малта, Кипър и други дребни страни членки на Европейски Съюз. 

Дипломатите от страните в Европейски Съюз отложиха за другата седмица договарянията за подобен таван, напомня ТАСС известие на Ройтерс от петък.

В момента съветският нефт се търгува на ниво от към 70 $ за барел и от икономическа позиция един таван от 65-70 $ за барел няма да е от значително значение. Това обаче може да има дълготрайни стратегически последствия при възможен нов скок на цените на петрола. Според европейски специалисти това основава сериозен риск Русия да спре доставките за страни, включили се към сходен механизъм. Тогава, в случай че другите производители на нефт не усилят внезапно добивите, може да се стигне до внезапно повдигане на цените на международния пазар, добавя организацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР