Руската страна е загрижена от интензивната военна активност на НАТО

...
Руската страна е загрижена от интензивната военна активност на НАТО
Коментари Харесай

Русия ревна заради натовските войски в Черно море

Руската страна е загрижена от интензивната военна интензивност на НАТО в Черно море, считайки че тези дейности на алианса подкопават районната непоклатимост. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Според дипломата броят на корабите на военноморските сили на страните от НАТО плаващи до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите с Русия се усилва.

„ Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, в това число на съветска територия “, продължи тя.

“Това провокира у нас сериозна угриженост. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на алианса, а страните-членки да реагират надлежно ”, сподели дипломатът. “Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не демонстрира най-хубави планове подкопава районната непоклатимост, „ забивайки чеп ” сред прилежащите страни ”, съобщи Захарова.

Тя акцентира, че НАТО притегля Украйна и Грузия към своите действия, като ги “обучава ” да се изправят против Русия в хода на взаимни маневри и учения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР