Руската служба за надзор в сферата на комуникациите Роскомнадзор обяви,

...
Руската служба за надзор в сферата на комуникациите Роскомнадзор обяви,
Коментари Харесай

Според Русия Би Би Си разпространява терористична пропаганда

Руската работа за контрол в областта на връзките Роскомнадзор разгласи, че на уеб страницата на Би Би Си има материали, разпространяващи терористична агитация. 

Откритата агитация са в действителност цитати на водача на " Ислямска страна "  Абу Бакр ал Багдади, които са включени в изявления на уеб страниците на малкия екран, излиза наяве от известието на Роскомнадзор, представено от РИА Новости. 

Регулаторът заяви през декември, че е почнал инспекция на Би Би Си поради решенията на английския регулатор " Офком " за нарушавания на разпоредбите на лъчение от страна на RT.

Според английския регулатор седем стратегии на RT не са спазили правилото на обективност през март и април предходната година. В два от случаите става сума за отразяване на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, четири са за отразяване на обстановката в Сирия, а един - за позицията на украинското държавно управление за нацизма. Според Ofcom в тезу случаи липсва отразяване на задоволително гледни точки.

Проверката на съветския регулатор продължава, като до 16 януари Би Би Си би трябвало да показа документи, които удостоверяват осъществяването на закона за медиите.

Проверката ще продължи до края на януари. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР