Руската рубла отслабна в предобедната търговия в Москва днес, понижавайки

...
Руската рубла отслабна в предобедната търговия в Москва днес, понижавайки
Коментари Харесай

Руската рубла де срина до тримесечно дъно спрямо долара

Руската рубла отслабна в предобедната търговия в Москва през днешния ден, понижавайки се до 63 рубли за $ за първи път от съвсем три месеца поради геополитическите опасности и внезапния спад на акциите на " Газпром ", съобщи Ройтерс.

Геополитическите и санкционни опасности нанесоха удар върху съветските пазари през последните седмици, откогато президентът Владимир Путин пристъпи към анексиране на четири украински района, откакто Москва организира по този начин наречените от нея референдуми. Гласуването бе наказано от Киев и западните държавни управления като нелегално и наложително.

Експлозии раздрусаха Киев през днешния ден, откакто мощен гърмеж през уикенда повреди основен мост, свързващ Русия и Кримския полуостров, който Москва анексира през 2014 година.

В 11:01 часа българско време рублата е била с 2,4 на 100 по-слаба по отношение на $ и се е търгувала 62,44 рубли за $, достигайки по-рано 63 рубли за $ за първи път от 7 юли.

Тя е изгубила 1,7 на 100 до 60,91 рубли за евро и 2,1 на 100 по отношение на юана – 8,68 рубли за юан.

" За отслабването на рублата може да са способствали конвертирането на заплащанията по облигациите в задгранична валута и геополитическите събития ", сподели шефът на капиталовото поделение в " Локо инвест " (Locko Invest) Дмитрий Полевой.

Суровият нефт вид Брент, който е референтен за главния съветски експорт, се е намалил с 0,7 на 100 до 97,2 $ за барел, откакто по-рано е достигнал повече от едномесечен най-много. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР