Руската рубла достигна най-ниското си ниво спрямо щатския долар от

...
Руската рубла достигна най-ниското си ниво спрямо щатския долар от
Коментари Харесай

Руската рубла потъна спрямо щатския долар

Руската рубла доближи най-ниското си равнище по отношение на щатския $ от повече от пет месеца в понеделник. Анализаторите изясняват потапянето на валутата с ценовия таван върху съветския нефт, който към този момент работи и оказва напън върху продажбите.

Рублата падна до 66.5 по отношение на щатския $ при започване на търговията в Москва – най-ниското равнище от 6 юли.

Спрямо еврото рублата доближи 7-месечен антирекорд при 70.6 за евро. Руската валута търпи загуби по отношение на съвсем всички валути, измежду които и по отношение на китайския юан.

След като се срина до най-ниските си стойности за всички времена, когато Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна на 24 февруари и Западът наложи наказания на Русия, строгият финансов надзор оказа помощ на рублата да се възвърне.

На телевизионна среща с държавни чиновници в четвъртък президентът Владимир Путин се зарече, че Русия е съумяла да се противопоставила на опитите на Запада да унищожи нейната стопанска система и приветства представянето на валутата.

След сериозен скок през март и април ценовите равнища в Русия съвсем не са се трансформирали от май и съветската рубла се трансформира в една от най-силните валути в света тази година “, сподели той.

Въпреки това опасенията от световна криза, съчетани с ембаргото на Европейския съюз върху износа на съветски нефт и ограничаването на цените на Запада, което влезе в действие при започване на този месец, усилиха натиска върху съветската валута.

Анализаторите споделиха, че спадът в облагите в задгранична валута на съветските експортьори, от които се изисква да обръщат най-малко половината от задграничните си облаги в рубли,  тласка локалната валута надолу.

Заседанието на Борда на централната банка в петък също е във фокуса. Очаква се регулаторът да поддържа лихвените проценти на 7.5% в окончателното си решение за установяване на лихвените проценти за годината.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинрубла съветска рубла $ щатски $ ПоследниНай-четениПазари 4 Руската рубла потъна по отношение на щатския $ Крипто 152 Колапсът на FTX върна криптото години обратно: Какво следва? Политика 156 Богатите китайци избавят парите си с вложения в чужбина Личности 180 Мъск пусна анкета за бъдещето си в Twitter Любопитно 10239 Американски режисьор снима „ най-красивия голф клуб в света “ в България Наука 1792 Нов спътник в космоса „ трансформира играта “ в разбирането за климата Накратко 1708 Вечерни вести: Първи транш по ПВУ; Българска компания проби в Съединени американски щати Политика 1672 Кабинетът възнамерява отстъпки за пътешестване с БДЖ и публичен превоз
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР