Руската мобилна операционна система ще бъде разработена от най-добрите специалисти

...
Руската мобилна операционна система ще бъде разработена от най-добрите специалисти
Коментари Харесай

VK, Яндекс, Сбер и Ростелеком ще разработят съвместно руска мобилна операционна система за своя сметка

Руската мобилна операционна система ще бъде създадена от най-хубавите експерти на VK, Яндекс, Сбер и Ростелеком, съобщи заместник-председателят на Комитета на Думата по осведомителна политика Антон Горелкин. Той акцентира, че планът ще се финансира от самите компании, без присъединяване на страната.

По-рано стана известно, че концепцията за финансиране на създаването на локална мобилна операционна система " Аврора " за сметка на държавния бюджет не е намерила поддръжка в Министерството на известията. Разходите по плана, изпълняван от Ростелеком, в това число производството на 70 милиона мобилни устройства от неговите сътрудници, трябваше да възлязат на 480 милиарда рубли за интервала до 2030 година, съгласно оценките на оператора.
-->
Горелкин даде образец с Huawei, която, въпреки и под глобите на Съединени американски щати, сътвори своя лична операционна система, изцяло съвместима с Android, и разполага със лични съществени услуги, в това число магазин за приложения.

Депутатът означи, че VK към този момент има магазин за приложения, Яндекс има картографска услуга и разработки на интерфейси, а Сбер е най-популярната финтех услуга в страната. Той назова задачата да се комбинират съществуващите разработки и да се пусне подготвен артикул на пазара в относително къс период изцяло постижима.

Според Горелкин в създавания конгломерат липсва най-важното звено - компанията, която дава отговор за хардуера, на който ще бъде конфигурирана националната мобилна операционна система. Ето за какво той не изключва опцията в плана да има още участници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР