Руската медия Важни истории публикува разследване за няколко руски губернатори,

...
Руската медия Важни истории публикува разследване за няколко руски губернатори,
Коментари Харесай

От Сардиния до Лозенец: Руските губернатори, които громят Запада, но си купуват имоти в него

Руската медия " Важни истории " разгласява следствие за няколко съветски губернатори, които поддържат отявлено съветската военна инвазия в Украйна и упрекват Запада в " опасност за нашата страна ", до момента в който те и фамилиите им имат парцели в Европейски Съюз - в това число в България.

Преди седмица част от тях са глобени от Англия, други - въобще не са сложени под забранителен режим, макар че поддържат военната агитация.

Денис Паслер е губернатор на Оренбургската област (близо до границата с Казахстан), чиято жена Елена Герц има " жилища с повърхност 106 кв.м. в град Лозенец на брега на Черно море, близо до Бургас ".

По-рано Герц е имала и още жилища от по 120 кв.м., само че към този момент ги е продала, оповестяват " Важни истории ". Паслер е глобен от Англия, само че не и от Европейски Съюз.

Той живее с Герц на фамилни начала, само че фактът, че няма публично подписан брак с нея, му разрешава да не заявява нейните приходи и имущество, включително в чужбина. За сметка на това той е заявил, че синът му е употребил стая в общежитие във Англия сред 2018 и 2021 година, което демонстрира, че може да е учил или карал стаж в страната.

Паслер пропагандира опорната точка, че Русия " избавя света от нацизма " посредством войната в Украйна, а наскоро посещава окупираната територия на Перевалската област в Луганск.

Александър Ус, който е губернатор на Красноярския край, също упреква западните страни, че са трансформирали Украйна в " един от главните плацдарми " против Русия и поддържа обществено признанието на Донецк и Луганск за самостоятелни републики. Трите му пораснали деца обаче нямат никакви проблеми със Запада - в противен случай. По-голямата му щерка Мария е някогашен шеф на инженерна компания в Мьонхенгладбах, а сега живее в Берлин на улица, носеща името на някогашния американски президент " Хари Труман ".

Синът му Артьом също има компания, записана в Германия, която се занимава с търговия на промишлено съоръжение за нефтогазовата промишленост. По-малката щерка има апартамент в Лондон, който през 2015 година е оценен на повече от 900 хиляди английски паунда, има и компании в Италия, една от които държи 4-звезден хотел на остров Сардиния (на снимката).

В същото време Ус е подложен в листата на английските наказания.

Губернаторът на Башкортостан Радий Хабиров е един от първите съветски държавни чиновници, посетили окупираните територии след войната. Дъщерите му обаче се оказват в топли връзки със Запада. По-голямата е женена за австрийски жител и живее в " един от най-красивите квартали на Виена ". По-малката живее и учи във Англия от 2015 година, като сега е маркетингов управител на английска козметична компания. Баща им е глобен от управляващите в Лондон.

Ръководителят на република Татарстан (част от Руската федерация) не е в нито един санкционен лист, макар че е " по-активен от доста други районни ръководители в поддръжката на войната в Украйна ".

Вдовицата на неговия починал наследник е наследила от него два жилището във френско населено място край границата с Швейцария, а сестрата на брачната половинка му има жилища във Франция и Малта.

Дъщерята на губернатора на Ленинградска област Александър Дрозденко, който е прекръстил канала си в Telegram на " ДроZденко " в чест на войната, живее от години във Фрнация и е женена за локален жител. Семейството има жилища и кафене в центъра на Ница.

Апартамент от 146,2 кв.м. в Германия е заявила дамата на Игор Артамонов, който е губернатор на Липецката област - още един глобен от Англия регионален шеф, който счита, че войната в Украйна е битка с нацизма.

" Важни истории " разясняват, че не може да се разбере какъв е бил правилото на подобр от страна на английските управляващи по отношение на глобените губернатори. Те цитират думите на съветски политолог, спред който за тези служители " лоялността и връзките с Кремъл в този момент са по-важни от фамилната благосъстоятелност в чужбина ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР