Президентът на Кения каза, че страната му е много добър

...
Президентът на Кения каза, че страната му е много добър
Коментари Харесай

Кения има за цел да гради върху добрите отношения със САЩ

Президентът на Кения сподели, че страната му е „ доста добър другар със Съединени американски щати “, до момента в който се приготвя да усъвършенства икономическите и дипломатически връзки с Вашингтон във време на възходящо съветско въздействие в Африка.

Уилям Руто би трябвало да се срещне с американския си сътрудник Джо Байдън този месец при първото държавно посещаване на африкански водач от съвсем две десетилетия.

„ Имаме страхотни дълготрайни връзки със Съединени американски щати “, сподели Руто пред Financial Times в Найроби, добавяйки, че пътуването му е „ за търговия и вложения “.

Руто ще разиска удължение на комерсиалния пакт сред Съединени американски щати и Африка по време на визитата си. Кения, икономическата мощ на Източна Африка, е един от водещите бенефициенти на Закона за напредък и благоприятни условия в Африка (Agoa), който обезпечава безмитен достъп до пазара на Съединени американски щати за 1880 продуктови линии от отговарящи на изискванията африкански страни. Актът изтича следващата година.

„ Искаме да бъде продължен. Работим върху разширението на Agoa, тъй като имаме вяра, че носи стойност н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР