Руската компания S7 Space възнамерява да създаде ракета носител с

...
Руската компания S7 Space възнамерява да създаде ракета носител с
Коментари Харесай

Руската S7 Space обеща за 5 години да създаде ракета за многократно използване

Руската компания S7 Space има намерение да сътвори ракета притежател с първа степен с неведнъж потребление, аналогична на ракетата Falcon 9 на SpaceX. Предвижда се новата ракета да бъде изстрелвана от плаващата морска платформа „Морски старт“. Новата ракета ще бъде направена за 5, най-много 6 години – двойно по-бързо спрямо Илън Мъск. Това сподели в изявление за осведомителната организация „Новости“ основният конструктор на ракети Игор Радугин който от държавната „Енергия“ мина в частната „S7 Space“. Според конструктора, точно това е главният метод за постигането на евтини галактически полети.

Космодрумът „Морски старт“ ( Sea Launch ) бе закупен от S7 в края на 2016 година. Компанията има намерение да реализира първото изстрелване на ракета от Sea Launch през месец декември 2019 година.

Радугин публично удостовери, че точно той ще дава отговор за създаването на съветската ракета за неведнъж потребление. Той акцентира, че основаната от SpaceX първата в света ракета за неведнъж потребление е основното постижение и главното конкурентно предимство на компанията на Илън Мъск.

Конструкторът не даде спомагателна информация за новата ракета. Засега няма планова документи. Решено е кацането да се прави по същия метод, който употребява и Мъск. Тоест, благодарение на личните ракетни мотори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР