Руската икономика скоро няма да бъде сред 20-те най-големи икономики

...
Руската икономика скоро няма да бъде сред 20-те най-големи икономики
Коментари Харесай

Байдън попари Путин. Какво става с руската икономика

Руската стопанска система скоро няма да бъде измежду 20-те най-големи стопански системи в света, предвижда в понеделник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Руската стопанска система беше класирана като 11-та по величина стопанска система в света преди този момент нейно настъпление в Украйна. Скоро даже няма да се подреди измежду първите 20 стопански системи в света ", написа той в персоналния си профил в Twitter без повече разяснения.

Russia's economy was ranked the 11th biggest economy in the world before this invasion.

It will soon not even rank among the top 20 in the world.
— Joe Biden (@JoeBiden)

По-рано през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва не е изолирана, като добави, че връзките й с Китай са на своя исторически най-много.

В изявление за сръбската осведомителна организация " Танюг " той сподели: „ Няма изолираност на Русия, имаме голям брой сътрудници в Азиатско-Тихоокеанския район, в Азия, като цяло, в Африка, в Латинска Америка “, съобщи Лавров и добави, че Русия има „ положителни връзки с по-голямата част от организациите, основани от разрастващи се страни “ като „ Африканския съюз, общността на страните от Латинска Америка и Карибите, Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и доста други ".

Лавров също по този начин уточни, че връзките на Москва с Китай са на " най-силното си равнище до момента ", макар продължаващите старания на Запада да глоби и изолира Русия от интернационалната общественост, съобщи БНР.

Лавров означи, че Русия предизвиква положителни връзки с доста световни организации и доста народи в Азия, Близкия изток, Латинска Америка и Африка, макар ръководените от Съединени американски щати начинания за напън върху страните членки на Организация на обединените нации да извърнат тил на Москва на интернационалната сцена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР