Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи днес, че е

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи днес, че е
Коментари Харесай

Арестуваха за шпионаж американски журналист в Русия

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви през днешния ден, че е задържала в град Екатеринбург кореспондента на в. „ Уолстрийт джърнъл “ Иван Гершкович по съмнение в шпионаж, предадоха ТАСС и Ройтерс.

„ Федералната работа за сигурност на Руската федерация спря противоправна активност на упълномощения към съветското министерство на външните работи сътрудник на московското бюро на американския вестник „ Уолстрийт джърнъл “, жителя на Съединени американски щати Гершкович Иван, роден 1991 година, обвинен в шпионаж в полза на американското държавно управление “, заяви пресцентърът на ФСС.
-->
„ Установено е, че Иван Гершкович, работил по предписание на американската страна, е събирал сведения, представляващи държавна загадка, за активността на дружество от съветския военнопромишлен комплекс. Чужденецът е бил арестуван в Екатеринбург при опит да получи секретна информация “, беше посочено в изказването.

Дейността на кореспондента на американския в. " Уолстрийт джърнъл ", арестуван в град Екатеринбург, няма връзка с публицистиката, разгласи по-късно говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Това, с което се е занимавал в Екатеринбург сътрудникът на американското издание " Уолстрийт джърнъл ", няма отношение към публицистиката ", написа Захарова в своя канал в " Телеграм ".

" За страдание, това не е първият случай, когато статут " задграничен сътрудник ", журналистическа виза и акредитация се употребяват от чужденци в нашата страна за прикриване на действия, които не са публицистика. Това не е първият прочут западняк, който е хванат ", съобщи Захарова.

" Уолстрийт джърнъл " пък съобщи в коментар по имейла за Ройтерс, че " изрично отхвърля " обвиняванията в шпионаж против кореспондента си в Русия Иван Гершкович.

" Уолстрийт джърнъл " изрично отхвърля изказванията на ФСС и упорства за незабавното освобождение на нашия приближен и предан на специалността кореспондент Иван Гершкович. Изразяваме своята взаимност с Иван и фамилията му ", се споделя в позицията на изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР