Руската държавна корпорация Росатом се споразумя за сътрудничество с Framatome

...
Руската държавна корпорация Росатом се споразумя за сътрудничество с Framatome
Коментари Харесай

Росатом подписа меморандуми за АЕЦ Белене с Framatome SAS и General Electric Steam Power

Руската държавна корпорация " Росатом " се споразумя за съдействие с Framatome SAS (Франция) и GE Steam Power в границите на процедурата за избор на стратегически вложител за плана АЕЦ " Белене " в България.

Меморандумите бяха подписани от Кирил Комаров, първи заместител общоприет шеф и шеф на Блока за развиване и интернационален бизнес на " Росатом ", Фредерик Лельовр, старши изпълнителен вицепрезидент по районните продажби на Framatome SAS и Микаел Керуле, президент на General Electric Steam Power.

В сходство със споразуменията, фирмите ще обединят напъните си за присъединяване в процедурата за избор на стратегически вложител за построяването на втората атомна централа у нас. В рамките на постигнатите съглашения, при изискване че съветската държавна корпорация " Росатом " бъде определена за стратегически вложител в плана, въз основа на резултатите от състезанието, General Electric ще се смята за сътрудник с турбогенераторната апаратура, основана на технологията Arabelle и оборудването на машинна зала, а Framatome SAS - за сътрудник с оборудването за Автоматизираните системи за ръководство на софтуерните процеси (АСУ ТП) за централата.

" Подписаните меморандуми свидетелстват за непрекъснато високото равнище на доверие сред нашите компании. Уверени сме, че интернационалното съдействие на водачите в атомната промишленост ще помогне за основаване на оптимални финансови и механически условия за реализирането на плана АЕЦ " Белене ", разяснява Кирил Комаров.

Припомняме, че " Росатом ", Framatome SAS и General Electric влязоха в късия лист от пет претендента за реализирането на плана АЕЦ " Белене ", дружно с Китайската национална нуклеарна корпорация (China National Nuclear Corporation - CNNC) и Корейската хидро-ядрена корпорация (Korea Hydro & Nuclear Power Corporation - KHNP).  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР