Руската авиационна корпорация МиГ предпочита снемането на данните от черната

...
Руската авиационна корпорация МиГ предпочита снемането на данните от черната
Коментари Харесай

Панайотов: Черната кутия на падналия Миг-29 ще се чете в Русия

Руската авиационна корпорация " МиГ " избира снемането на данните от черната кутия на изтребителя, да стане в лаборатория на територията на Русия. Това съобщи пред публицисти в Карлово министърът на  министърът на защитата Георги Панайотов.

" Черната кутия с група, най-вероятно от трима души - от Военна прокуратура, Военна полиция и Военновъздушни сили - ще замине при първа опция, когато се уредят формалностите - и ще чакаме резултат от там. Има отговор от РСК, формален, писмен, за тяхно подпомагане ", сподели министърът.

Министърът на защитата акцентира, че се чака до 2-3 седмици да се възобнови плановата летателна активност на изстребителната авиация, която сега е спряна.

В Карлово Георги Панайотов участва на церемонията по тържественото посрещане на последния български боен контингент, взел участие в интернационалната задача на НАТО в Афганистан.  

" Разформировахме контингента, който се завърна от задачата в Афганистан, като всички се върнаха живи и здрави. Това ме прави благополучен, като се изключи че ме прави горделив, че те са изпълнили чудесно задачата си "

Министърът акцентира, че от 19 години, в които България взе участие в задачи на НАТО в Афганистан, ние не сме дали нито една жертва.

На церемонията бяха отличени военнослужещи. Бойното знаме на 42-ия контингент ще бъде предоставено на Националния военноисторически музей като знак на сполучливото българско присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР