Руската армия тази нощ е пуснала по териториите на Украйна

...
Руската армия тази нощ е пуснала по териториите на Украйна
Коментари Харесай

Отмъщение за Новочеркаск - шахеди на две вълни след удар по жп гарата в Херсон

Руската войска тази нощ е пуснала по териториите на Украйна общо 46 безпилотни летателни апарати вид " Шахед " , като офанзивата е била проведена на две талази и докара до въздушна паника над множеството от украинските области. Дроновете нападнаха цели, по-специално в Одеска, Хмелницка и Днепропетровска области, край Павлоград . Първата офанзива бе в ранната вечер през вчерашния ден, а втората в дребните часове на нощта.

Украинският общоприет щаб заяви в утринния си отчет, че тази нощ са били свалени 32 от 46-те безпилотни самолета-камикадзе , изстреляни от съветската войска. Т.е. украинското Противовъздушна отбрана е пропуснало през нощта 14 дрона .

На този стадий няма информация от публични източници къде са попаднали шахедите, които украинската войска не е съумяла да прехване. Единственото, което се показва, че множеството от безпилотниците са атакували прифронтови територии, най-вече в Херсонска област , и че няколко дрона са паднали без последици.

Каналът " Суспільне Одесса " заяви за гърмежи край регионалния град. Град Кривий рог също е бил под офанзива на дронове.

Сумска област също е била под офанзива, като военната украинска администрация оповестява за общо 17 талази на офанзивите през вчерашния ден.
 Поредна нощ на въздушни удари в Украйна
Поредна нощ на въздушни удари в Украйна

В няколко области е оповестена паника

Дроновете от тази нощ са второ възмездие на съветската войска откакто през вчерашния ден вечерта беше нанесен ракетен удар по жп гарата в Херсон, където в този миг се нарежда евакуационен трен и на мястото е имало доста цивилни - най-малко към 140 души са чакали евакуация.

Според украинските железници самата гара и преносимият жп състав са развалени вследствие на обстрела . При обстрела е умрял служител на реда, както и няколко души са били ранени. Украинците, които са очаквали евакуация са били извозени с рейсове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР