Руската армия се готви за отстъпление. Става въпрос за района

...
Руската армия се готви за отстъпление. Става въпрос за района
Коментари Харесай

Руската армия готви отстъпление. Копаят се окопи

Руската войска се готви за оттегляне. Става въпрос за региона на окупирания град Мелитопол. Това съобщи кметът на града Иван Фьодоров в Telegram.

„ Благодарение на ВСУ и силите на съпротивата на окупаторите в Мелитополския район безусловно им замириса на изгоряло. Те към този момент приготвят почвата за оттегляне “, написа Фьодоров.

Той означи, че окупаторите построяват отбранителни линии към Мелитопол.

„ Но докато по-рано орките се бяха окопали от три страни – откъм Херсонска, Донецка и Запорожка област, където ги притискат храбрите ни военни, то в този момент нашествениците строят укрепления и на юг от Мелитопол към Крим. Те са сложили бетонни конуси сред селата Волчанске и Червоное на 40 километра от града и копаят траншеи край Каховския канал “, акцентира кметът.

Според него съветските нашественици са наясно, че скоро ще би трябвало да се отдръпват от Мелитопол.

В същото време проруските сепаратисти в Донецка област оповестиха, че са поели контрола на населено място, ситуирано наоколо до Бахмут, заяви Франс прес.

Бахмутское „ беше освободено от съветската войска “, оповестиха сепаратистите от този украински район, който Москва твърди, че е анексирала.

Информацията не е доказана от самостоятелен източник. Украинските управляващи обявиха, че отблъскват непрекъснати набези против Бахмут и други градове, осъществявани от наемническата група „ Вагнер “, заяви Ройтерс. Подкрепления са изпратени в Соледар, дребен град наоколо до Бахмут.

Бахмутское се намира на североизток от, прочут с лозята и солните си мини, с към 70 000 поданици преди началото на съветската атака. Руските сили, водени от наемниците от групата „ Вагнер “, се пробват да завладяват града от два месеца, само че се сблъскват с яростна украинска опозиция. Част от Бахмут е в отломки в резултат на яростния артилерийски обстрел.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР