Руската армия обяви днес първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична

...
Руската армия обяви днес първото успешно изстрелване на междуконтиненталната балистична
Коментари Харесай

Русия успешно е изстреляла най-новата си междуконтинентална балистична ракета Сармат

Руската войска разгласи през днешния ден първото сполучливо изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат " - ново потомство оръжие с огромен обхват, което президентът Владимир Путин дефинира като "нямащо аналог в света ", съобщи "Франс прес ".
"Това в действителност е неповторимо оръжие, което ще ускори военния капацитет на нашите въоръжени сили, ще защищити Русия от външни закани и ще накара тези, които се пробват да заплашват страната ни с разюздана и нападателна изразителност, да се замислят два пъти “, сподели Путин в послание, излъчено по малкия екран.
Първият изпитателен пуск на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат " бе осъществен от космодрума Плесецк, в Архангелска област, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата. То заяви, че дилемите на теста са били изпълнени в цялостен размер.
"Потвърдени са техническите характерности на ракетата на всички стадии на полета. Учебните бойни блокове са поразили заложения регион на полигона "Кура " на полуостров Камчатка ", написа в изказването.
След завършването на техническите тествания, "Сармат " би трябвало да размени употребяваната до момента междуконтинентална балистична ракета "Воевода ", отбелязва ТАСС.
Ракетата "Сармат " е създадена в ракетния център "В. П. Макеев "(в рамките на Роскосмос) и създавана в завода "Красмаш ". Според специалисти ракетата е способна да достави разделяща се бойна глава с маса до 10 тона във всяка точка на света както през Северния, по този начин и през Южния полюс, показва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР