Руска престъпна група може да бъде отговорна за , който

...
Руска престъпна група може да бъде отговорна за , който
Коментари Харесай

Руски хакери може да стоят зад кибератаката срещу тръбопровод в САЩ

Руска незаконна група може да бъде виновна за, който беше заставен да спре работа.

Предварителните резултати от следствието допускат, че това е офанзива на по този начин наречената престъпна организация „ Тъмната страна ”, която работи в Източна Европа, само че не считат, че организацията е свързана  с страната.

Фактът, че трябваше да затвори най-големия бензинов газопровод в страната, акцентира какъв брой уязвима е кибернетичната инфраструктура и какъв брой елементарно може да бъде атакувана обаче, както от хакери,така и от национални съперници, като Русия, Китай и Иран, споделят федерални специалисти.

Според осведомени „ Тъмната страна “ (Darkside) има собствен личен уеб страница в така наречен тъмна мрежа, който твърди, че групата е направила милиони хакерски атаки и разполага с масив от данни на жертвите, които не са платили откуп.

Тръбопроводът пренасящ гориво от Тексас до Ню Джърси транспортира 45% от доставките на гориво на източното крайбрежие.Това са 2,5 милиона барела дневно бензин, дизел, реактивно гориво и други артикули които минават по 8 800 км тръбопроводи. В изказване в неделя,  от компанията  обявиха, че някои по-малки странични линии работят, само че централната  остава затворена.

Министърът на търговията Джина Раймондо съобщи, че Белият дом работи за подкрепяне на компанията основана в  Джорджия, която ръководи тръбопровода, с цел да може той да възобнови работата си.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР