Служебната власт направи три нови назначения.Днес на свое заседание Управителният

...
Служебната власт направи три нови назначения.Днес на свое заседание Управителният
Коментари Харесай

Служебната власт с три нови назначения, ДФ „Земеделие“ е с нов директор

Служебната власт направи три нови назначения.

Днес на свое съвещание Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” избра Ива Иванова за изпълнителен шеф на разплащателната организация. В сходство със законовите условия, кандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните доктор Георги Тахов след съгласувателна процедура с министър-председателя на Република България Димитър Главчев, оповестява земеделското ведомство.

Припомняме, че Тахов бе шеф на Държавна фирма „ Земеделие “, преди да стане министър.

Ива Иванова е магистър по „ Право на Европейския съюз “ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, взаимно с Университета в Нанси – Франция. Има и магистърска степен по „ Международен бизнес “ от Икономически университет – Варна. Владее британски език.

От 2010 година досега Иванова заема разнообразни длъжности в Държавен Фонд „ Земеделие “. Професионалният й път в ДФЗ стартира в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “ като специалист, като през 2015 година израства в длъжността основен специалист.

През 2019 година Иванова е нараснала в шеф отдел „ Договориране по частни ограничения “, а две години по-късно оглавява дирекцията „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “.

С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” от 19 август 2022 година Ива Иванова е назначена за заместител изпълнителен шеф с ресори Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020, оповестяват от Министерството на земеделието.

Със заповед на премиера Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на младежта и спорта е назначен Петър Младенов, осведоми и пресцентърът на Министерския съвет (МС).

Петър Младенов е работил в Министерството на младежта и спорта като основен специалист в интервала 2015 година – 2018 година и в следствие – като шеф на отдел „ Европейски и интернационалните юношески политики “ от 2018 година до 2020 година В интервала 2019-2020 година е народен командирован специалист към Европейската комисия, отдел „ Младежки политики “. От 2020 година до момента е интернационален чиновник във Фонда на Организация на обединените нации за популацията и развиването със седалище в Съединени американски щати. Завършил е УНСС, има също професионален документ за интернационален мениджмънт на обществени институции и Неправителствени организации от Университета „ Корнел “, Съединени американски щати.

С друга заповед от длъжността заместник-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол е освободен Иван Ганчев и на поста е назначен Стоян Стоев. Стоев е заемал към този момент същата служба от 2019 година до 2021 година, заяви още Министерски съвет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР