Руска делегация, оглавена от министъра на отбраната Сергей Шойгу, пристигна

...
Руска делегация, оглавена от министъра на отбраната Сергей Шойгу, пристигна
Коментари Харесай

Руска делегация пристигна в Северна Корея

Руска делегация , управлявана от министъра на защитата Сергей Шойгу , дойде в Северна Корея за честванията по случай 70-ата годишнина от Деня на успеха в Пхенян , заяви министерството, представено от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че членовете на съветската и китайската делегация са първите държавни представители, посещаващи Северна Корея след пандемията.

Руското министерство на защитата съобщи, че представителите му са били поканени от севернокорейския си сътрудници по случай празника. " Това посещаване ще спомогне за подсилване на руско-севернокорейските военни връзки и ще бъде значим стадий в развиването на съдействието сред двете страни ", отбелязва в изказване ведомството.

Министерството разгласява къс видеоклип в канала си в " Телеграм ", което демонстрира посрещането на Шойгу от севернокорейски върховен боен на червен килим на пистата на летището. Зад строените бойци, посрещащи гостите, се вижда червен транспарант, на който на корейски и съветски език написа: " Добре пристигнал, другарю министър на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу! " .

По-рано бе обявено, че съветската делегация е била посрещната от севернокорейския министър на защитата Кан Сун-нам .
 Северна Корея Русия БГНЕС
В началото на 2020 година Северна Корея затвори границите си за всякаква търговия и дипломатически продан, даже с главните си стопански и политически сътрудници Китай и Русия .

Очаква се деянията във връзка годишнината да включват огромен боен церемониал в севернокорейската столица.

Честваният в Северна Корея Ден на успеха бележи края на бойните дейности в Корейската война от 1950-1953 година и подписаното помирение. Страните и до през днешния ден не са подписали кротичък контракт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР