Русия заяви в четвъртък, че ракетно-ядрената криза между Москва и

...
Русия заяви в четвъртък, че ракетно-ядрената криза между Москва и
Коментари Харесай

В Русия: Ракетно-ядрена криза е неизбежна без мерки за гаранции

Русия съобщи в четвъртък, че ракетно-ядрената рецесия сред Москва и Вашингтон е неизбежна без ограничения за гарантиране на въздържаност и предвидимост, оповестяват " Ройтерс " и ТАСС.

Забележката на служителя на външното министерство Владимир Ермаков пристигна ден и на съветските оферти за сигурност по способи, за които Кремъл сподели, че не отговорят на основните им опасения, само че оставят отворена.

Ермаков сподели, че НАТО е в положение бързо да разположи нуклеарни оръжия, които да могат да нанасят удари по стратегически цели в Русия .

" Продължаваме да настояваме, че е приоритет да се реализира кардинално схващане, че проблемите в тази област би трябвало да бъдат незабавно решени . В противоположен случай нови " ракетни рецесии " са неизбежни ", сподели той.

Пакетът за сигурност на Русия , показан през декември, включваше предложение тя и Западът да се въздържат от разполагане на нуклеарни ракети с дребен или междинен обхват (INF), които могат да ударят териториите на другия.

Ермаков сподели, че Москва счита, че Съединени американски щати се приготвят за разполагане на ракети с дребен или междинен обхват в Европа и Азиатско-тихоокеанския район.

" Настояваме, че " взаимните нуклеарни задачи " на НАТО би трябвало неотложно да бъдат прекъснати , всички американски нуклеарни оръжия да бъдат върнати в Съединените щати и инфраструктурата, която им разрешава да обезпечи бързо разполагане, да бъде ликвидирана ", сподели Ермаков.

Москва , която е събрала десетки хиляди бойци покрай Украйна, предизвести за вероятен " военно-технически " отговор , в случай че настояванията й не бъдат взети съществено, опасност, която съгласно някои наблюдаващи може да включва разполагане на ракети .

Разгръщането на наземни ракети по INF бе неразрешено според американско-съветския пакт за надзор на въоръженията от 1987 година, само че Вашингтон излезе от контракта през 2019 година, обвинявайки Москва, че го нарушава, изказване, което Русия отхвърли.
 Русия не вижда положителна реакция от Съединени американски щати за неразширяването на НАТО
Русия не вижда положителна реакция от Съединени американски щати за неразширяването на НАТО

Сергей Лавров не е задоволен от отговора на Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР