Русия завърши частичната мобилизация, наредена от президента Владимир Путин, съобщи

...
Русия завърши частичната мобилизация, наредена от президента Владимир Путин, съобщи
Коментари Харесай

Русия обяви, че частичната мобилизация е завършила

Русия приключи частичната готовност, подредена от президента Владимир Путин, заяви министерството на защитата в Москва, представено от Ройтерс.

" Всички действия, свързани с мобилизацията на жители от запаса, са прекъснати ", уточни ведомството и добави, че повече няма да се изпращат повиквателни.

На 21 септември Путин разгласи първата от Втората международна война готовност в Русия, една от поредицата ескалационни стъпки в отговор на триумфите на Украйна на бойното поле, отбелязва Ройтерс.

Тогава министърът на защитата Сергей Шойгу съобщи, че на работа ще бъдат извикани към 300 000 военни от запаса, и посочи, че става дума единствено за експерти с военен опит.

Но мобилизацията мина безредно и беше съпроводена от голям брой необятно разгласени случаи, в които повиквателни са били изпращани на мъже, на които не би трябвало. Стотици хиляди избягаха от Русия, с цел да избегнат повикването си на военна работа.

Путин намерено призна, че са позволени неточности, и образува нов координационен съвет, който да оказва помощ на военните и да подсигурява, че изпращаните на фронта мъже са добре въоръжени и екипирани.

В днешното известие на министерството на защитата - пристигнало на 250-ия ден от войната - не се прецизира какъв е окончателният брой на извиканите на работа мъже.

Мобилизацията беше индиректно самопризнание, че Русия среща обилни усложнения в спора с Украйна, който Путин отхвърля да назова война и вместо това го посочва с понятието " специфична военна интервенция ", отбелязва Ройтерс.

Мобилизацията докара войната по-близо до домовете на доста от елементарните руснаци, тъй като ги изправи пред директната заплаха те или техни близки и другари да бъдат изпратени да водят война.

Русия към момента управлява огромни елементи от Южна и Източна Украйна, като е окупирала отчасти четири украински области. Но тя отстъпи територии в тях даже и откакто предишния разгласи анексирането им - ход, наказан и избран като противозаконен от Киев, западните му съдружници и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР