Русия започна принудителна военна регистрация на мигранти, получили руско гражданство,

...
Русия започна принудителна военна регистрация на мигранти, получили руско гражданство,
Коментари Харесай

Русия провежда принудителна военна регистрация за мигранти

Русия стартира насилствена военна регистрация на мигранти, получили съветско поданство, оповестяват съветски медии.

За тази цел органите на реда организират акции и водят мигранти във военните служби. В Санкт Петербург полицията нахлу в зеленчуков склад и води мигрантите с съветски паспорти в районното ръководство, написа Антон Геращенко в профила си в Twitter.

По време на двудневна акция в зеленчуковия склад полицията открива съвсем 100 мъже от Централна Азия с съветско поданство, които не са регистрирани във военния указател. Всички са отведени във военните комисии.

Полицията назова тази процедура „ нова опция “ за инспекция на спазването на миграционните закони

Преди това ръководителят на Съвета по правата на индивида предложи да се издават съветски паспорти на чужденци единствено с едновременна регистрация във военния указател.

Преди няколко дни поданици на Санкт Петербург започнаха да оповестяват, че са получили известия с искане да дойдат във военната работа за „ изясняване на данни “. Авторите на известията заплашват при отсъствие да образуват административни производства.

Подобни призовки започнаха да идват и до мъже в Красноярск, Уляновск и Челябинск. Жител на Уляновск сподели пред Telegram-канала „ Говорит НеМосква “, че на мъжете се предлага да подпишат контракт с Министерството на защитата. В случай на отвод се ревизират данните им за идентичност и по-късно те са свободни да си вървят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР