Русия увеличава натиска в битката за Бахмут в източната част

...
Русия увеличава натиска в битката за Бахмут в източната част
Коментари Харесай

Русия засилва битката при Донецк, украинците са се изтеглили от Соледар

Русия усилва натиска в борбата за Бахмут в източната част на Донецка област, съобщи Украйна и посочи, че силите ѝ са превъзхождани по бройка и въоръжение. Противникът ускорява натиска в Бахмут и Вугледар и хвърля в борбата забележителен брой персонален състав, оръжия и военна техника, пробвайки се да пробие нашата защита, оповестяват от украинския щаб. От там прецизират, че руснаците " понасят обилни загуби ", само че не се предават.

По-рано украинските военни признаха, че войските им са се изтеглили от град Соледар в Донецка област, който съветските сили обявиха, че са завладяли по-рано този месец. С цел да запазим живота на персоналния състав, украинските сили за защита се отдръпнаха от Соледар, съобщи представителят на Източната войскова формация. Москва показва борбата за Соледар, намиращ се покрай Бахмут, като основно значим град за завладяване на целия Донбас.

След нахлуването си в Украйна Русия трансформира в собствен приоритет установяването на цялостен надзор върху Донбас - район, формиран от Донецка и Луганска област, където тя поддържа локалното сепаратистко придвижване от 2014 година Русия завладя по-голямата част от Луганска област, само че към половината от Донецка област продължава да бъде под украински надзор.

На този декор организацията на Организация на обединените нации за културата реши да добави историческия център на украинския черноморски пристанищен град Одеса към своя лист на застрашените обекти на международното завещание. Решението беше взето на изключителна сесия на Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО в Париж.

 
Обектите на международното завещание в Украйна са под точно сателитно наблюдаване, което е първото в историята. Те се следи от ЮНЕСКО в съдействие с друга организация на Организация на обединените нации и следим за възможни офанзиви против обекти на международното завещание. С Одеса към този момент имаме още един обект на международното завещание, който да следим. И всяко нахлуване против него би било нарушаване на интернационалното право.
Одри Азуле, общоприет секретар на ЮНЕСКО

Откакто нахлуха в Украйна преди 11 месеца, съветските сили направиха голям брой артилерийски офанзиви и въздушни удари по Одеса.

В деня, в който Германия реши да отпусне танкове „ Леопард “ на Киев, украинският президент Володимир Зеленски, трансформирал се от професионален комик в интернационално приет военновременен водач, навърши 45 години.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР