Русия упрекна Съединените щати за забраната от страна на Литва

...
Русия упрекна Съединените щати за забраната от страна на Литва
Коментари Харесай

Русия упрекна САЩ за блокадата на Калининград

Русия укори Съединените щати за възбраната от страна на Литва за прекосяване на артикули под санкционен режим от и към съветския ексклав Калининград, която изостри така и така високото напрежение сред Москва и Запада, оповестява " Ройтерс ".

Така нареченият " групов Запад ", по експлицитното напътствие на Белия дом, наложи възбрана на железопътния пренос на редица артикули от и към Калининградска област, се показва в изказване на реското външно министерство.

Уточнява се, че този ход е част от модела на " все по-враждебни дейности от американска страна " по отношение на Русия.

От края на предходната седмица Литва, член на Европейския съюз, стартира да блокира преноса на съветски артикули, които попадат под глобите на Европейски Съюз, откакто в действие влезе нов пакет наказателни ограничения.

От своя страна, Москва жигосах този ход, наричайки го " обсада ", и даде обещание да отговори на възбраната на Литва по подобен метод, че жителите на балтийската страна да ги заболи.

Литва съобщи, че има подготвеност, ако Русия я изключи от районната енергийна мрежа.

Съгласно калкулации на съветските управляващи възбраната ще спре 30-50% от товарния трафик. Те показват, че стоките бързо може да бъдат пренасочени към кораби, преминаващи през Балтийско море.

Преди дни министър председателят на Литва Ингрида Симоните отхвърли съветските изказвания за обсада, наблягайки, че преносът на пасажери продължава без спиране, като е обиден единствено 1% от общия съветски товарен пренос към Калининград.

Днес Кремъл съобщи и че отводът на Вашингтон да разреши на съветски аероплан да отлети до Съединени американски щати, с цел да прибере съветски дипломати, демонстрира, че американските апели за продължение на разговора не са откровени.

Заради утежняването на двустранните връзки Русия смята, че не е допустимо да се проведат съвещания на експертно равнище със Съединени американски щати по редица двустранни въпроси, които са били планувани за близко бъдеще.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР