Русия си запазва правото на ответни мерки, ако Съединените щати

...
Русия си запазва правото на ответни мерки, ако Съединените щати
Коментари Харесай

Русия си запазва правото на ответни мерки при излизането на САЩ от договора за ракетите

Русия си резервира правото на ответни ограничения, в случай че Съединените щати излязат от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват. Това съобщи представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова в отговор на оповестеното по-рано от Вашингтон едностранно овакантяване на съглашението.

В ефира на политическото токшоу „ 60 минути “ по съветската държавна телевизия Захарова дефинира дейностите на Вашингтон като част от тактика по излизането от обвързващите интернационалните контракти: от военните и комерсиалните до Парижкото съглашение за климата:

„ Въпросът не е във виновността на Русия по отношение на нарушаването на този контракт, не е И в Китай или някакви други фактори на интернационалната сигурност. Това е тактика на Съединените щати за отвод от международно-правните им отговорности в разнообразни сфери. “

Председателят на комисията по защита в Държавната дума Владимир Шаманов сподели на собствен ред, че Съединените щати даже не се съумели ясно да формулират претенциите си към Русия в нарушение на контракта.

Преди две седмици в Женева и през вчерашния ден в Пекин съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков и американският помощник-държавен секретар Андреа Томпсън обсъждаха бъдещето на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват. И в двата случая договарянията завършиха без резултат.

В същото време американският президент Доналд Тръмп съобщи, че би желал да организира диалози с Русия, които да доведат до основаването на нов контракт. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР